nasi van T.
T. had weer lekkere nasi gemaakt. Deze keer met zelfgemaakte saté (en saus) erbij.
Voor de saté:
400 gram kipfilet, 4 el ketjap manis, 1/2 tl uienpoeder, 1 mespunt djahé, 1 mespunt kerrie, 3 el olie, satéstokjes
Het vlees in blokjes van 1,5 centimeter snijden. Ketjap met uienpoeder, djahé, kerrie en olie mengen. Hier de kipblokjes doorscheppen. 30 minuten laten marineren. (Als de saté gebarbecued wordt: satéstokjes een half uurtje in water leggen zodat ze niet verbranden). Kipblokjes aan stokjes rijgen. Saté in grillpan gaarbakken.
Satésaus gemaakt met 8 el pindakaas, 2 tl bouillonpoeder, 2 el ketjap, 1 el gembersiroop, scheut melk om te verdunnen.
gegeten 12 februari
Geen opmerkingen:
Een reactie posten