maandag 16 januari 2012
Banaanbrood met pecannoten
Een heerlijk, sappige brood-cake
150 gram gepelde pecannoten, 2 rijpe bananen, 150 ml karnemelk, boter om in te vetten, 100 gram + 2 el suiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram bloem, 5 el zonnebloemolie, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl kaneel, zout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm (25 cm, 1,5 liter inhoud) in. Bestrooi met de extra suiker. Hak 100 gram noten grof. Meng eieren, 100 gram suiker, vanillesuiker en de olie met een mixer.
Meng bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Roer het met de karnemelk door het mengsel van eieren en suiker. Snijd de bannen in schijfjes, voeg ze samen met de gehakte noten toe. Doeg het deeg in de vorm. Druk de rest van de noten er zachtjes in. Bak het brood 50-60 minuten in het midden van de oven. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen, haal hem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
Gemaakt op 5 januari
Bron: foodies januari 2009
Geen opmerkingen:
Een reactie posten