zondag 31 juli 2011

Sfinciuni

vulling: 1 kleine ui, gesnipperd, 100 gr. venkelknol in kleine stukjes, 175 gr. achterham in blokjes, 3/4 bakje champignons in plakjes, 3 el olie, 1 teentje knoflook, 125 gr. feta/ricotta of verse roomkaas, 100 gr. Huttenkase, 1 losgeklopt ei, 4 takjes peterselie, 8 blaadjes verse basilicum,

Brood: 450 gram bloem, 10 ml gist,4 el olijfolie, 10 ml zout, 1 el suiker, 250 ml water

Maak deeg, laat het ongeveer 1 uur rijzen.

Maak intussen de vulling: In een koekepan 2 el olie verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Venkel toevoegen, ca. 5 min. zachtjes meebakken. Ham toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken. het mengsel in een kom scheppen en koud laten worden. In dezelfde koekepan de rest van de olie verhitten. Champignons in ca. 5 min. lichtbruin bakken. Uit de pan scheppen en koud laten worden. Feta in kleine stukjes snijden, aan uimengsel toevoegen samen met champignons, Huttenkase, ei, zout en peper. Peterselie en basilicum erboven fijnknippen. Door elkaar mengen.

Intussen de oven voorverwarmen op 175 graden. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot een cirkel van 24 cm en de vorm ermee bedekken. De vulling op de helft van het deeg verdelen, ca. 2 cm van de rand vrijlaten. deeg dubbelklappen, randen indrukken en randje dubbelvouwen. In het midden van de oven het brood in ca. 45 min. bruin bakken. In stukken snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten