zaterdag 11 juni 2011

Griekse zoetbroodkrans (96)

Heel lekker, niet al te zoet, rijk deeg

Deeg maken van 500 gram bloem, 2,5 ml zout, 7 gram gist, 85 gram basterdsuiker, 100 gram gesmolten boter, 2 losgeklopte eieren, een paar druppels amandelessence, ca. 1,25 dl warme melk
Om te bestrijken: 1 losgeklopt ei

Afgedekt laten rijzen tot dubbel volume. Doorslaan, in 3 gelijke portie verdelen. Deze uitrollen tot een lange rollen en de drie rollen in elkaar vlechten. Vorm van de vlecht een ring en druk de uiteinden stevig op elkaar. Leg het brood op de bakplaat, dek af en laat 45-60 minuten rijzen tot het volume weer ongeveer verdubbeld is.
Verwarm intussen de oven voor op 190 graden. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en bak het in 35-40 minuten goudbruin. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als het brood te bruin wordt. Heerlijk met roomboter!

1 opmerking:

  1. Deze mag ook gezien worden Tonia,is dit van een soort Briochedeeg gemaakt? Cor

    BeantwoordenVerwijderen