donderdag 5 mei 2011
Kroonbrood (84)
Dit brood wordt gemaakt in een springvorm en rijst heel mooi hoog.
Deeg maken van: 700 gram bloem, 5 ml zout, 25 gram boter, 5 ml suiker, 10 ml gist, 1,5 dl warme melk, 2,75-3 dl warm water
Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. Sla het door op een met bloem bestoven ondergrond en verdeel het in 10 porties. Maak hier bollen van. Schik 7 deegballen langs de rand van een ingevette vorm van 22 cm. Leg de andere 3 in het midden (de vorm wordt behoorlijk vol). Dek af en laat ca. 30 minuten rijzen tot het deeg weer in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif de bovenkant van het brood met wat bloem, of bestrijk met melk en strooi er wat zaadjes op.
Bak het brood 30-40 minuten tot het lichtbruin kleurt en gerezen is. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster.
Ziet er ook leuk uit Tonia...lijkt een beetje op een voetbal. Cor
BeantwoordenVerwijderen