donderdag 10 februari 2011
milde kip-curry met amandelen
1 kg kipstukken, 4 el olie, 1 grote ui in vieren, 2 teentjes knoflook, stukje gember (1 cm), 1/2 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder, 2 tl gemalen koriander, 0,5 dl room, 1,5 tl kerrie, 2 el geroosterde amandelsnippers, allesbinder
Snijd de kip in stukken van 5 cm. Bak gelijkmatig bruin in de olie, haal uit de pan en houd warm. Maal ui, knoflook en gember tot een pasta. Bak in dezelfde pan goudbruin. Voeg kurkuma, chili en koriander toe. 1-2 min. roerbakken. Doe de kip terug in de pan met 2,5 dl water. half afdekken en ca. 25 min. zachtjes laten koken tot de kip mals is (een paar keer omdraaien). Room en kerrie erdoor roeren. voorzichtig verwarmen en iets binden met allesbinder.
Lekker met Citroenrijst
1,5 kop langkorrelige rijst, 5 dl water, 3/4 tl koenjit, 1/2 tl mosterdzaad, 2 el geraspte kokos, 2 el melk, 2 el geroosterde cashewnoten in stukjes gehakt, sap 1 citroen
Kook de rijst met het water en de koenjit gaar. Maak de kokos nat met de melk en zet opzij. Bak de noten en het mosterdzaad tot de zaadjes beginnen te ploffen. Roer het mengsel door de rijst met de kokos en voeg het sap toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten