donderdag 14 oktober 2010
Sjalotjesbrood (37)
gemaakt 7 oktober
Deeg maken van: 450 gram bloem, 10 ml gist, 4 el olijfolie, 10 ml zout, 15 ml suiker, 260 ml water
Vulling : 200 gram sjalotjes, 4 tenen knoflook, 4 el peterselie, 10 sprietjes bieslook
Deeg laten rijzen. Snipper ondertussen de sjalotjes op een na en fruit met de uitgeperste knoflook in 2 el olie. Hak de peterselie in bieslook fijn. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Werk de sjalotjes, kruiden en flink wat peper uit de molen door het deeg. Vorm er een bol van en laat het afgedekt 20 minuten rijzen.
Ondertussen het overgehouden sjalotje in dunne partjes snijden. Bestrijk het deeg met melk en strooi de sjalotpartjes erover. Bak het brood 35-40 min. iets onder het midden van de oven.
lekker hartig brood, bijv. bij soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten