voor 1 potje jam heb ik gebruikt:
300 gram ontvelde pruimen, 300 gram geleisuiker, 1 tl gedroogde rozemarijn (je kunt natuurlijk ook verse nemen en dan het takje eruit halen)
Snijd de pruimen in stukken, doe ze in een pan met de suiker en de rozemarijn. Breng aan de kook, laat 4 minuten zachtjes koken, voortdurend roeren. Pureer het vruchtvlees evt met een pureestamper of vork. Schep in een glazenpot (ik bewaar altijd leuk uitziende potjes van jam/mosterd etc.). Draai het deksel er goed op vast, en laat op z'n kop afkoelen (zo wordt het vacuĆ¼m afgesloten). De jam is enkele maanden houdbaar.
Je proeft de rozemarijn heel vaag, ook lekker bij vlees.
Nu is het maart en eten we het laatste potje jam. Het is in deze paar maanden alleen maar lekkerder geworden, niet zoet, en je proeft de rozemarijn intenser. Heerlijk bij volle Turkse yoghurt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten