vrijdag 22 oktober 2010

gevlochten zaadring (39)



Deeg maken van:
700 gram bloem, 10 ml zout, 25 gram boter, 5 ml basterdsuiker, 10 ml gist, 3 el sesamzaad, 3 el zonnebloempitten, 3 el maanzaad, 3 el lijnzaad, 4,5 dl warm water; melk voor het bestrijken, extra zaadjes voor het bestrooien

Maak deeg van het de eerste ingrediƫnten, laat rijzen. Sla het deeg door, verdeel het in 3 gelijke porties. vorm van elk deel een rol van 60 cm lang, leg de rollen naast elkaar, knijp ze aan een kant samen. Vlecht de rollen deeg in elkaar en vorm een ring van de vlecht. Druk de uiteinden stevig op elkaar.


Leg de ring op de bakplaat, dek af en laat hem 30-45 minuten rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden. bestrijk de ring met wat melk en strooi er wat extra zaadjes over. Bak het brood 30-35 minuten tot het goudbruin kleurt en gerezen is. laat afkoelen. Heerlijk brood!

gemaakt 14 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten