donderdag 7 oktober 2010
gatenkaasbrood (33)
Doordat ik het heel druk had met m'n werk heb ik dit blog niet bijgehouden, maar ik ben wel aan het bakken geweest. Dit is een heerlijk hartig brood, je kunt er evt. ook nog wat kleingesneden olijven door heen doen.
150 gr. Hollandse gatenkaas in blokjes, 450 gram bloem, 6 gram gist, 5 el olijfolie, 10 ml zout, 15 ml suiker, 260 ml water (evt. 75 gr. groene gevulde olijven), 1 el basilicum, 1 el Italiaanse kruiden
Deeg maken van de bloem, gist, olie, zout, suiker en water. Laten rijzen. blokjes kaas en evt. olijven erdoor heen kneden. Laat ook wat stukjes kaas aan de buitenkant tevoorschijn komen, dat smelt heerlijk tijdens het bakken.
Vorm er een stol van. Laat het brood afgedekt op een warme plaats nog 30 min. narijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220 graden. Plaats het bakblik met het brood onderin de voorverwarmde oven. Laat het brood in 25 min. gaar en bruin worden. Laat het brood afkoelen en snijd het in plakken. De volgende dag is het ook heerlijk.
gemaakt 13 september
Geen opmerkingen:
Een reactie posten