donderdag 7 oktober 2010
3 x zoete muffins
Ik had een leuk boekje gekocht: 1 beslag, 100 muffins. Er staan lekkere dingen in. Het is niet helemaal waar dat je met 1 beslag 100 verschillende muffins kan maken (sommige gaan met melk/room/karnemelk/creme fraiche, andere verhoudingen etc.), maar er staan leuke ideetjes in.
Op 16 september had ik 3 zoete varianten gemaakt:
. met 65 gram chocolate chips
. marmermuffins (deeg nogmaals in 2-en delen, door 1 deel 1 el cacaopoeder mengen, vormpjes om en om vullen met licht en donker beslag)
. kruidige muffins met gedroogde vruchten: 1 tl koekkruiden, 65 gram gemengde gedroogde vruchten (fijngesneden)
Basisbeslag: 280 gram bloem, 1 el bakpoeder, snufje zout, 120 gram witte basterdsuiker, 2 eieren, 250 ml melk, 6 el zonnebloemolie, 1 zakje vanillesuiker
Droge ingrediƫnten in een kom mengen. In andere kom de eieren loskloppen, melk en olie erdoor kloppen. Natte bij droge ingrediƫnten doen en net door elkaar mengen.
Het beslag in 3-en delen en de extra's toevoegen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Beslag in een muffinblik of papieren vormpjes scheppen. Ca. 20 minuten bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. 5 minuten laten afkoelen in de vorm, daarna op rooster verder laten afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten