dinsdag 31 augustus 2010
Preitaart met kaas en ham
200 gram bloem, 1 tl zout, 100 gram boter, 2 el tomatenketchup, 2 el water, 500 gram prei, 2 eieren, 150 gram ham in reepjes, 150 gram geraspte pittige kaas, 1/8 l slagroom, 2 tl basilicum, versgemalen peper, 4 el paneermeel, 1/2 el paprikapoeder
In kom doen: bloem, zout en boter. Met 2 messen boter erdoor snijden tot erwtjesgrootte. Tomatenketchup en water door elkaar roeren en toevoegen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kenden. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast laten rusten. Intussen prei in ringen snijden. In pan met weinig water prei ca. 5 min. koken. Goed laten uitlekken en afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ham in reepjes snijden. Boven kom eieren breken. Toevoegen: ham, kaas, slagroom, basilicum, zout en peper. Door elkaar kloppen. In kommetje paneermeel en paprikapoeder door elkaar roeren. Taartvorm invetten. Deeg over vorm verdelen (met opstaande rand). Paneermeelmengsel over bodem verdelen. Prei door eiermengsel scheppen en over bodem verdelen. Op rooster in midden van oven taart in 50-60 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met gemengde salade of tomaat-komkommersalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten