zondag 11 juli 2010
komkommerlasagne met zalm
Gegeten op 4 juni. In eerste instantie erg lekker, na een half bord ging de warme komkommer me toch wat tegen staan, maar wel een leuk en apart recept!
2 komkommers, 1 l bechamelsaus, 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g), 1 el dille, 1/2 pak groene lasagnevellen (voorgekookt à 250 g), 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g), boter of margarine om in te vetten
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Komkommers schillen, halveren en zaad verwijderen. Komkommers in plakjes snijden. Zalmsnippers en dille door helft van bechamelsaus scheppen. Ovenschaal invetten. Laagje gewone bechamelsaus op bodem schenken, 1/3 deel van komkommer erop scheppen. Afdekken met lasagnevellen. Helft van zalmsaus erop schenken en 1/3 komkommerschijfjes erop leggen. Afdekken met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindigen met rest van gewone bechamelsaus. Kaas erover strooien. Schaal in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten