vrijdag 25 juni 2010
broccoli-hamsalade met rozemarijnaardappeltjes
gegeten op 24 juni
750 gram broccoli, 125 ml creme fraiche, 1 el Zaanse mosterd, 1 el olie, 250 gram ham (dikke plak)
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de ham in reepjes, roer de mosterd en creme fraiche door elkaar. Verhit de olie in een wok. Voeg de broccoli toe en roerbak dit 1 min. Voeg 2 el water toe en laat de broccoli al omscheppend enkele minuten bakken tot het beetgaar is, evt. nog wat water toevoegen (het moet wel bijna droog blijven). Voeg de ham en mosterdroom toe en verwarm dit al roerend ca. 2 min. Lekker met rozemarijnaardappeltjes met kip!
350 gr. kipfilet, 750 gr. aardappels, 2 knoflookteentjes, 2 el olijf olie, 2 tl rozemarijn, peper
Aardappels voorgaren in de magnetron. Snijd ondertussen de kip in reepjes. Verhit de olie en bak kip en knoflook ongeveer 5 min. Aardappels in stukken snijden. Voeg de aardappels en rozemarijn aan de kip toe en schep voorzichtig om totdat de aardappels lichtbruin zijn. Breng op smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten