maandag 17 mei 2010

Marokkaanse vleesballetjes met rijst


gegeten op 17 mei

Dit zal vast niet originel Marokkaans zijn, maar het smaakt in ieder geval erg lekker!

150 gr. witte rijst, 300 gr. gehakt, 1/2 tl gemalen kaneel, 1/2 tl milde paprikapoeder, 1/2 tl gemalen koriander, 75 gr. boter, 1 grote ui, fijngehakt, 1/2 tl koenjit, peper, 3 dl water of bouillon, 1 el citroensap, 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt

Met een vork rauwe rijst en gehakt vermengen en kaneel, paprika en koriander toevoegen. Kleine balletjes van het mengsel rollen. Boter laten smelten. De balletjes toevoegen en aan alle kanten bruin bakken. Daarna ui, koenjit en peper toevoegen. Water of bouillon toevoegen en balletjes afgedekt op matig vuur in ca. 25 min. gaar laten worden, herhaaldelijk voorzichtig roeren en water of bouillon toevoegen. Peterselie en citroensap toevoegen en enkele minuten zachtjes laten koken. De rijst die loskomt van de balletjes vormt een dikke saus met de rest van de ingrediƫnten. Met pide of kruidenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten