Recept uit de Foodies, gegeten op 17 april
600 gram prei, 6 el olijfolie, 1 el grove mosterd, 2 el azijn, zout, peper, 1/4 bosje peterselie, 1 ui, 1 tl gemalen kardemom, 50 gram rozijnen, 300 gram rijst, 2 groentebouillonblokjes, 4 el zonnebloempittenSnijd de prei in stukken van ca. 5 cm, kook ze in ca. 15 minuten beetgaar. giet af en laat uitlekken. Meng met 4 el olijfolie, de mosterd en de azijn. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
Pel en snipper de ui. Fruit het in 2 el olie. Voeg de kardemom toe. Doe er de rozijnen en de rijst bij, blus af met 1 l water en de bouillonblokjes kook de rijst in ca 10 minuten gaar. Voeg vlak voor het serveren de zonnebloempitten toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten