donderdag 31 december 2009

Oliebollen en appelflappen



Omdat P en ik allebei een "ouderwets" gevoel over oliebollen en appelflappen hebben (zoveel eten waar je zin in hebt, en nieuwjaarsdag alleen met bollen en flappen ontbijten) bakken we altijd een tafel vol (zodat we ook bollen kunnen invriezen en die in de zomer lekker in de magnetron opwarmen voor bij de koffie/thee). Hier zijn we natuurlijk een paar uur mee bezig, maar met behulp van de Top 2000 (lekker hard aan) is het altijd een gezellige toestand. Sinds vorig jaar bakken we de flappen en bollen in de frituurpan, zodat het schoonmaken de volgende dag ook nog harstikke meevalt.

Recept?? pakken Koopmans, rozijnen, goudreinetten, 3 a 4 flessen zonnebloemolie (bak alsjeblieft nooit oliebollen in frituurvet, dan krijg je zo'n akelig laagje om de oliebol), ijsbolletjestang om mooie bollen te scheppen, heel veel keukenrol om de bollen op uit te laten lekken, en veel thee om tussendoor te drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten