Gegeten op 29 december.
Omdat ik de enige was die deze week moest werken had P het eten gemaakt. Een lekkere vegetarische soep die wel wat pittigs kon gebruiken, daarom was de blue kaas er erg lekker door.
Dit heb je nodig: 100 gram gesneden soepgroente, 2 el boter, 750 gram aardappelen, ca. 1 liter bouillon, struikje broccoli, peper, 1 el witte wijn, citroensap, 100 gram danish blue
Dit doe je:
Broccoli verdelen in kleine roosjes en stukjes stengel. De boter verhitten en de soepgroente met de broccolistengeltjes 2 minuten omscheppend bakken. Aardappels in blokjes snijden en samen met de soepgroente in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Pureren met een staafmixer. De bouillon hier straalsgewijs mee vermengen. De broccoliroosjes toevoegen en 5 minuten mee koeken. De soep op smaak afmaken met peper, wijn, citroensap. De kaas verkruimelen en over 4 borden verdelen. Soep erop scheppen en evt. wat geraspte kaas erover verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten