zondag 1 juni 2014
Provençaalse salade met geitenkaas en spek
Een erg lekkere salade, uit de Tip juli 1997. De aardappels moeten afkoelen nadat ze in de oven gegaard zijn, dus van te voren beginnen!
250 gram aardappels, geschild en in stukken, 3 el olijfolie, zout, 1 tl Provençaalse kruiden, 1 dl droge witte wijn, 100 gram spekreepjes, 200 gram zachte geitenkaas, 12 plakken rauwe ham, 1 zak gemengde sla, 1/2 komkommer in blokjes, 1 blik reuzenbonen, 75 gram gepelde walnoten, grof gehakt. Dressing: 1 el frambozenazijn, 1 el citroensap, 5 el olijfolie, 3 el fijngesneden tuinkruiden
Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappels in braadslede met olie, zout en Provençaalse kruiden omscheppen. Aardappels in midden van de oven ca. 20 minuten bakken. Oven uitschakelen, wijn over aardappelen schenken en nog 10 minuten in oven laten staan. Laten afkoelen.
Intussen in droge koekenpan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken en laten afkoelen. Plakjes ham oprollen. Kaas in grove stukken verdelen. Voor de dressing alles goed door elkaar kloppen. De sla, komkommer en bonen los door elkaar scheppen en op borden leggen. De aardappels en spekreepjes mengen, op de sla leggen. Ham en kaas erover verdelen, dressing erover schenken. Met de walnoten bestrooien.
De aardappels zijn ook heerlijk als "gewoon bijgerecht".
Geen opmerkingen:
Een reactie posten